Detalji optužnice
2

Maglaj: Lažno prijavio da su ga oteli, vezali za drvo, tukli i slikali

I. Sa.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Kantonalno tužilaštvo ZDK tereti B.A. za lažno prijavljivanje da ga je otelo pet osoba koji su ga u šumi vezali za drvo zatim tukli, fotografisali pa slike poslali njegovoj djevojci.

Prema potvrđenoj opotužnici, B.A. je 17. februara u mjestu Liješnica u Maglaju prijavio telefonom rukovodiocu smjene policijske stanice da su ga dan ranije sačekale nepoznate osobe kod njegove kuće, fizički ga napali te mu stavili vreću na glavu, vezali i odveli u obližnju šumu gdje su za vezali za drvo.

Zatim je naveo kako je tih pet osoba na glavi imalo kape fantomke te su ga udarili više puta, a zatim ga slikali mobitelom, pa potom sa njegovog mobitela putem aplikacije WhatsApp proslijedili M. E. iz Šija s kojom je on navodno bio u ljubavnoj vezi.

Dalje je rekao da su ga stavili u auto i odvezli u naseljeno mjesto Liješnica u blizini bivše mljekare "Saraj milk" gdje su ga, prema njegovim tvrdnjama, izbacili iz vozila i udaljili u nepoznatom pravcu.

Optuženi je bio svjestan da se navedeni događaj nije desio, odnosno da krivično djelo Otmice iz Krivičnog zakona FBiH nije učinjeno prema njemu i pored upozorenja da je lažno prijavljivanje krivično djelo, na koji opisani način je lažno prijavio da je učinjeno krivično djelo, što je i htio, navodi se u optužnici.