Nakon 15 dana
0

FOTO / Lopovi pokrali 65 novih sadnica iz parka na Šipu

Sarajevo-x.com
Dvije sedmice su novoposađene sadnice ukrasnog grmlja – tuje uspjele opstati u novom dječijem parku smještenom na ulazu u naselje Šip. Lopovi su tokom ove sedmice otuđili 65 sadnica tuja, javljaju iz Općine Centar.

Odmah nakon što je primijećeno da nedostaju sadnice, radnici KJKP "Park" su izašli na teren i u petak posadili novih 20 sadnica oko igrališta. Ovaj vandalski čin je prijavljen nadležnim organima. Potragu za kradljivcima će olakšati snimci nadzornih kamera sistema videonadzora sa okolnih poslovnih objekata.

Krajem proteklog mjeseca radnici komunalnog preduzeća "Park" su, u okviru programa uređenja manjih javnih i zelenih površina, po nalogu Općine Centar kao finansijera, završili izgradnju i uređenje pomenutog dječijeg igrališta na ulazu u naselje Šip na Barama. Tom prilikom su na površini od oko 1.600 m2, oko igrališta, posadili travu i 120 stabala tuje. Također su izgradili nove pristupne staze od kulir ploča u dužini od 62 metra. Na dječijem igralištu postavljen je mobilijar - nova ljuljačka, klackalica, tobogan te četiri klupe i dvije korpe za otpatke. Za izgradnju i uređenje tog igrališta Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila 34.500 KM.