Drama u Sarajevu
250

Lopov u Hrasnom ukrao terenac s dvoje djece

Piše: Dalibor Bošnjak
U četvrtak navečer je u sarajevskom naselju Hrasno ukraden automobil u kojem je bilo dvoje djece. Lopov je ukrao terenac, a kada je shvatio da su djeca u njemu, napustio je vozilo i pobjegao.

"Sinoć u 21:35 sati Treća PU je dobila dojavu da je u ulici Antuna Branka Šimića otuđeno vozilo marke Volvo XC60 u vlasništvu D.M. Nedugo poslije krađe je pomenuto vozilo pronađeno u ulici Azize Šaćirbegović. U njemu je bilo dvoje djece čija je majka vlasnica vozila. Dječak je bio uplašen, a djevojčica je cijeli događaj prespavala. Policija traga za počiniteljem", potvrdio je za portal Klix.ba glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo.

Lopov je u Hrasnom ukrao terenac Volvo XC60 nakon što je vlasnica Merjem Duraković napustila vozilo, kako bi u obližnju zgradu odvela sina svoje sestre Emre Huskić. Njeno dvoje djece, dječak i djevojčica, ostali su u automobilu kada je lopov ušao u vozilo i odvezao se.

Kada je Merjem vidjela da automobila, kao ni djece, više nema tamo gdje ih je ostavila počela je plakati i dozivati pomoć. Suprug njene sestre se potom uputio automobilom kako bi pokušao sustići lopova, ali nije uspio u tome.

No, lopov je u jednom trenutku primijetio dvoje djece u automobilu te se vjerovatno uspaničio i odlučio napustiti automobil, nakon čega je ušao u automobil Golf 5 u kojem su bili njegovi saučesnici. Nakon toga im se izgubio svaki trag, a policija intenzivno traga za njima.

Nakon što je lopov napustio terenac, devetogodišnji dječak je izašao napolje i počeo plakati dozivajući majku. Zbog pretpljenog straha dječak je doživio šok, dok je djevojčica cijeli događaj prespavala. Porodica je ubrzo bila ponovo na okupu, ovaj nemili događaj nije imao ozbiljnije posljedice.