Potvrdila policija
53

Lokalizovan požar na zgradi u Gradačcu, vatru gasili i vatrogasci iz Brčkog

A. K.
Vatra gašena nekoliko sati (Foto: Čitatelj)
Vatra gašena nekoliko sati (Foto: Čitatelj)
Nakon višesatne vatrogasne akcije, lokalizovan je požar koji je izbio u potkrovlju stambene zgrade u Gradačcu, potvrđeno je za Klix.ba iz Operativnog centra Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.
Ove subote oko 13:30 sati u ulici Zlatnih ljiljana u Gradačcu došlo je do izbijanja požara u potkrovlju trospratne stambene zgrade u kojoj se nalazi okvirno desetak stanova. Veoma brzo vatra se proširila i na krov objekta.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Operativnog centra Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, požar je lokalizovan.

Da je vatra ugašena za naš portal je potvrđeno i iz Vatrogasne jedinice u Gradačcu, koji su imali pomoć kolega iz Brčko distrikta.

"Riječ je o požaru većih razmjera, koji je zahvatio potkrovlje i krov stambene zgrade. Vatra je ugašena, sve raspoložive jedinice su bile na terenu, a pored ispomoći vatrogasne jedinice iz Brčkog u asistenciji smo imali i jedno vatrogasno vozilo iz lokalnog privrednog društva", kazao je za Klix.ba vođa vatrogasne ekipe iz Gradačca Siniša Baković.

Baković je istaknuo da se još uvijek ne može govoriti o uzrocima izbijanja vatre, naglasivši da to trebaju utvrditi nadležni organi.

Povrijeđenih osoba nije bilo.