Crna hronika
0

Ljubuški: U krađi zatečen četrdesetogodišnjak

FENA
Četrdesetogodišnji Z.G. iz Ljubuškog, koji je tijekom vikenda zatečen prilikom provale u vozilo "mercedes-furgon", priznao je izvršenje pet teških krađa, doznaje se u MUP-u Zapadnohercegovačke županije.

U svim slučajevima Z. G. provaljivao je u vozila i iz njih krao ručne torbe, odnosno kazetofone.

Tijekom kriminalističke obrade nad Z.G. utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je spomenuti noću sa 6. na 7. veljače provalio u vozilo "mercedes", hrvatskih registarskih oznaka koje se nalazilo parkirano u ulici Lamela II u Ljubuškom te iz njega otuđio žensku ručnu torbu u kojoj su se nalazile osobne isprave i dokumentacija od vozila. Također. Z. G. je priznao da je 8. veljače provalio u vozilo "bmw", koje se nalazilo parkirano u Ulici Tina Ujevića te iz njega otuđio žensku ručnu u kojoj se nalazila putovnica i osobne stvari vlasnice.

Uz to, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je Z.G. i 3. veljače provalio u vozilo marke "audi A3" te iz njega otuđio žensku ručnu torbu u kojoj su se nalazili novčanik s manjom svotom novca i bankovnim karticama, osobne isprave i osobne stvari, kao i to da je u Ulici kralja Zvonimira provalio u vozilo marke "mercedes 123" i iz njega otuđio novčanik u kome su se nalazili manja svota novca, osobne isprave i dokumentacija od vozila.

Nakon kompletiranja dokumentacije PP Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izvješće protiv Z. G. zbog osnova sumnje da je počinio pet kaznenih djela teške krađe.