Uhapšene dvije osobe
1

Ljubuški: Policija rasvijetlila krađu iz 2011. godine

Piše: N. J.
Policajci iz Ljubuškog rasvijetlili su tešku krađu koja je počinjena u noći sa 19. na 20. septembra 2011. godine.

Nepoznati počinitelji provalili su tada u radnju Umbro Šport - Lov - Ribolov u Ljubuškom te su tom prilikom otuđili veliku količinu oružja i druge opreme, čime je vlasniku radnje pričinjena šteta od približno 50.000 KM.

Prema iskazu oštećenoga iz navedene radnje, provalnici su otuđili 23 lovačke puške, 7 lovačkih karabina, malokalibarsku pušku, 6 zračnih pušaka, 10 pištolja marke Crvena zastava, 2 plinska pištolja marke Bereta, 10 optika, određenu količinu lovačke opreme i municije te oko 600 KM gotovine.

Istražitelji su tek prije nekoliko dana uspjeli doći do operativnih saznanja da dvojica muškaraca s područja Neuma preprodaju lovačko oružje s izbrušenim serijskim brojevima. Njih dvojica su potom pozvani u policiju u Ljubuškom, gdje su izjavili kako su oružje nabavili od B. J. (36) iz Trebinja. Također, izjavu u policiji su dala i dva građanina koji su kupili puške. Nakon toga je policija utvrdila da su za krađu odgovorni B. J. i M. M. (34) iz Trebinja, u čijoj je kući nađena ukradena optika. B. J. i M. M. su lišeni slobode te je protiv njih podnesena krivična prijava zbog sumnje da su počinili tešku krađu pa su predani nadležnom tužilaštvu. Policija nastavlja raditi na pronalasku ukradenog oružja.