Crna hronika
0

Ljubojeviću određen jednomjesečni pritvor

SRNA
Srđan Ljubojević
Srđan Ljubojević
Okružni sud u Banjoj Luci odredio je jednomjesečni pritvor bivšem direktoru "Šuma Republike Srpske" Srđanu Ljubojeviću kojeg su jučer pripadnici MUP-a RS-a lišili slobode zbog sumnje da je primio mito od 10.000 KM, rečeno je Srni u Sudu.

Specijalno tužilaštvo Republike Srpske zatražilo je da Sud odredi pritvor Ljubojeviću.

Ljubojevića su jučer uhapsili pripadnici Jedinice za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije zbog sumnje da je primio mito od 10.000 KM. Uhapšen je po nalogu Specijalnog tužilaštva u akciji "Proljeće".

Nadzorni odbor "Šuma RS" jučer je na zahtjev Vlade Republike Srpske smijenio Ljubojevića i za obavljanje poslova iz nadležnosti direktora do imenovanja vršioca dužnosti ovlastio Radenka Laketića.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je juče od od premijera Aleksandra Džombića da sazove hitnu sjednicu Vlade na kojoj bi Ljubojević bio razriješen dužnosti direktora "Šuma RS".

Dodik je u izjavi Srni pozdravio akciju MUP-a u kojoj je uhapšen direktor "Šuma Republike Srpske", ohrabrujući pripadnike kontrolnih organa da odlučno nastave sa borbom protiv kriminala i korupcije.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Miroslav Milovanović rekao je Srni da je hapšenje Ljubojevića jedan od dokaza da institucije RS-a apsolutno rade svoj posao.