Crna hronika
29

Ljekari se bore za živote dvije osobe povrijeđene u nesreći kod Srebrenika

Piše: D. Brkić
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Ljekari sa Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla bore se za život dvije osobe koje su teško povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko tri sata dogodila na magistralnom putu Tuzla - Orašje na skretanju za naselje Bjelave kod Srebrenika.

"Dva pacijenta se nalaze u vrlo teškom zdravstvenom stanju. Zbrinuti su na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju i priključeni su na aparate za vještačko disanje", kaže Ersija Aščerić-Mujedinović iz Službe za komunikacije UKC-a Tuzla.

Četiri pacijenta su hospitalizirana na Klinici za hirurgiju, jedan je na Klinici za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju, a tri su na Klinici za ortopediju i traumatologiju.

Na UKC-u je pomoć potražilo još pet pacijenata, ali oni nisu pretrpjeli ozbiljnije povrede.

U saobraćajnoj nesreći učestvovao je u autobus preduzeća Bundavica koji je saobraćao na relaciji Tuzla - Beč. U saopštenju preduzeća Bundavica navodi se kako su svi putnici i članovi posade zdravstveno zbrinuti i da se dobro osjećaju.

U saobraćajnoj nesreći učestvovao je i vozač Passata, koji je navodno izgubio kontrolu nad automobilom i podletio pod autobus koji se kasnije od siline udara prevrnuo. U saobraćajnoj nesreći učestvovali su i vozači dva teretna kombija.

Po mrklom mraku i opštem metežu uposlenici domova zdravlja u Srebreniku, Tuzli, Gradačcu i Živinicama, pripadnici vatrogasne jedinice iz Srebrenika, uposlenici jednog restorana iz Tuzle koji su se vraćali s posla, nadljudskim naporima uspjeli su doći do svih povrijeđenih i prevesti ih do UKC-a Tuzla.

Uviđaj su obavili službenici PU Srebrenik, a još se utvrđuju okolnosti pod kojim je došlo do ovog stravičnog sudara.