Nakon stravične nesreće
0

Ljekari se bore za život Muamera Kusture

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Muamer Kustura (22) koji je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći sinoć u 21.32 sati u Sarajevu i dalje je životno ugrožen, kazala je za Sarajevo-x.com Biljana Jandrić, portparol bolnice Koševo.

"Dvadesetdvogodišnjak je zadobio povrede unutrašnjih organa, teške povrede glave i ostalih dijelova tijela, te je odmah nakon nesreće prevezen u salu na operaciju. Trenutno je priključen na aparate, a njegova saputnica, koja je zadobila lom lijeve natkoljenice na dva mjesta, te povrede glave, je svjesna, komunicira i njeno zdravstveno stanje je trenutno stabilno", izjavila je Jandrić.

Naime, sudar automobila “Jetta” kojim je upravljao Kustura, a u kojem je 23-godišnja Merhila Bukva bila saputnica, i automobila "Golf 4", kojim je upravljao 32-godišnji H.E, a saputnici su bili njegova supruga H.A. (20) i dijete H.N. rođeno 2009. godine, dogodio se na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Prva transferzala.

U saobraćajnoj nesreći “Jetta” se bukvalno prepolovila. Prednji dio vozila sa sjedištima vozača i suvozača nalazio se na raskrsnici prema Željezničkoj stanici, dok je zadnji dio vozila zatečen u blizini Muzeja.

Svi povrijeđeni su odmah prevezeni u bolnicu Koševo, a kod supružnika iz “Golfa 4” i njihove bebe ljekari su konstatovali lakše tjelesne povrede.

Jutros, sat vremena nakon ponoći policija je uhapsila vozača “Golfa 4” zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog prometa, odnosno da je upravljao automobilom u alkoholisanom stanju. Jutros u 8.10 sati, nakon kriminalističke obrade, kako saznajemo u policiji, H.E. je pušten na slobodu.

Stravičan udes u Sarajevu: Prepolovljena Jetta, pet osoba povrijeđeno