Crna hronika
110

Ljekari se bore za život Elvedina Škrijelja, revolveraši Bodulović i Smajić u bijegu

Piše: E. F.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Sarajevska policija intenzivno traga za Alenom Bodulovićem i Edinom Smajićem, osumnjičenima da su u noći s petka na subotu u klubu Podroom pucali na Eldina Škrijelja te ga teško ranili.

Podsjećamo, Škrijelj je ranjen nakon svađe ali i tuče u klubu Podroom koji se nalazi u sarajevskoj ulici Zelenih Beretki.

Naime, Bodulović i Smajić su bili u društvu Škrijelja i G. J. iz Srbije kada su se posvađali, a zatim i potukli. Ubrzo je uslijedila i pucnjava.

Škrijelju je pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život. Ni danas njegovo zdravstveno stanje nije stabilizovano.

"Pacijent je u izuzetno teškom stanju, još uvijek je životno ugrožen", kazala je za Klix.ba Muamera Šehić, portparol KCUS-a.

Inače, on je zadobio ustrelne rane grudnog koša, abdomena, karlice i obje natkoljenice. Iako je policija ubrzo nakon pucnjave stigla na mjesto događaja, glavni akteri pucnjave su uspjeli pobjeći.

Inače, Smajić i Bodulović su itekako dobro poznati policiji. Bodulović je u rubrike crne hornike dospio nakon pucnjave koja se dogodila u kafe klubu Atila, u julu 2010. godine kada je teško ranjen zaštitar M. I.

Navodno, obojica su ovoga vikenda bili na zatvorskom dopustu jer upravo služe kaznu za ista krivična djela.

Alen Bodulović je nakon pomenute pucnjave u klubu Atila kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 3,5 godina koju izdržava u Zatvoru poluotvorenog tipa na Igmanu.