{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ljekar pacijentu u Prijedoru odstranio zdrav organ

S
13.11.2014. u 13:23
70
54
Ljekar pacijentu u Prijedoru odstranio zdrav organ
70
Ljekar pacijentu u Prijedoru odstranio zdrav organ
Osoba čiji su inicijali M.L. iz Banje Luke osumnjičena je za krivično djelo nesavjesno pružanje ljekarske pomoći, jer je pacijentu u prijedorskoj javnoj zdravstvenoj ustanovi odstranilo zdrav organ, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.
CJB Prijedor je 27. oktobra zaprimio prijavu oštećene osobe iz Prijedora koja je navela da mu je prilikom operativnog zahvata u julu u javnoj zdravstvenoj ustanovi u Prijedoru ljekar odstranio zdrav organ usljed nepridržavanja pravila zdravstvene struke.

"Uvidom u priloženu medicinsku dokumentaciju oštećene osobe, policijski službenici su utvrdili da je lice prije operativnog zahvata imalo sporni organ, dok na kontrolnim nalazima izvršenim poslije operativnog zahvata nije uočeno postojanje tog organa", navodi se u saopštenju.

Uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka i uz naredbu sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Prijedor u Kliničko-bolničkom centru Banja Luka izvršen je detaljan tjelesni pregled oštećenog i utvrđeno nepostojanje organa.

U toku je dokumentovanje i kompletiranje predmeta nakon čega će CJB Prijedor Okružnom tužilaštvu Banja Luka dostaviti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nesavjesno pružanje ljekarske pomoći protiv lica M.L. iz Banje Luke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: