|

Livno: Policajac optužen za ubistvo maloljetnice

Livno: Policajac optužen za ubistvo maloljetnice
0
S
SRNA
22.12.2011. u 11:36
6
komentara
0

dijeljenja
Livno: Policajac optužen za ubistvo maloljetnice
Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Livnu Nedim Begić potvrdio je danas optužnicu Kantonalnog tužilaštva protiv policajca Granične policije BiH Vojina Savića (23) zbog ubistva učenice Žane Stojčić (17) u Drvaru u martu ove godine.
Begić, koji je i predsjednik Kantonalnog suda, potvrdio je Srni da optužnica Kantonalnog tužilaštva tereti Savića za dva krivična djela - ubistvo maloljetnice, za koje je predviđena kazna od najmanje pet godina zatvora i narušavanje nepovredivosti doma, za koje je predviđena kazna do tri godine zatvora.

Prema optužnici, Savić je u noći između 12. i 13. marta nasilno ušao u kuću u kojoj je maloljetna učenica živjela sama i odmah na nju fizički nasrnuo, udarajući je i vulgarno vrijeđajući. Nakon što je automobilom odvezao mladića kojeg je zatekao u kući bivše djevojke, Savić se vratio i nastavio svađati sa djevojkom, da bi joj u jednom trenutku pucao iz službenog pištolja u stomak.

Teško ranjenu djevojku odvezao je u Dom zdravlja u Drvaru, a ona je potom kolima Hitne pomoći upućena u Kantonalnu bolnicu u Livnu, ali je na putu do bolnice preminula. Savić se branio da mu je djevojka otela pištolj i da je pucala sama u sebe, ali je istragom Tužilaštva utvrđeno da je riječ o ubistvu čiji je motiv ljubomora.

Vojin Savić bio je zaposlen kao policijski službenik Granične policije BiH u Terenskoj kancelariji "Zapad" na graničnom prelazu Strmica u opštini Bosansko Grahovo, a od 14. marta do 14. juna ove godine bio je u pritvoru Kazneno-popravnog zavoda u Mostaru.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...