|

Livno: Pobjegao Albanac osuđen za pedofiliju

Livno: Pobjegao Albanac osuđen za pedofiliju
0
S
SRNA
30.12.2011. u 15:14
3
komentara
0

dijeljenja
Livno: Pobjegao Albanac osuđen za pedofiliju Livno
Četrdesetčetverogodišnji Aslan Morina kojeg je Opštinski sud u Livnu u julu osudio na šest mjeseci zatvora za krivično djelo zadovoljenja pohote pred djecom, napustio je Livno prije odlaska na izdržavanje kazne.
Morina je albanske nacionalnosti, rođen u mjestu Kušnin Has kod Prizrena, a posjeduje i državljanstvo BiH.

Prema informaciji iz Opštinskog suda, za Murinom, koji je pravosnažno osuđen nakon priznanja krivice i pokajanja, raspisana je međunarodna potjernica i sumnja se da je pobjegao u rodno selo na Kosovo, gdje ima suprugu.

Optužnica kantonalnog Tužilaštva u Livnu teretila je osuđenog Morinu da se 21. oktobra prošle godine u blizini Dječijeg vrtića "Pčelice" u Livnu samozadovoljavao posmatrajući djecu i njihove vaspitačice na igralištu vrtića, a u istrazi je to i priznao.

Šokirani svjedoci koji su i pozvali policiju izjavili su da se pedofil na klupi ispred vrtića zadržao oko sat vremena, između 13.00 i 14.00 sati.

Osuđeni Albanac koji je nakon počinjenog krivičnog djela i hapšenja proveo mjesec dana u pritvoru Kazneno-popravnog zavoda u Mostaru, godinama je bio sezonski radnik u bratovoj pekarskoj radnji u Livnu i do sada nije bio evidentiran kao pedofil.

Sedam dana nakon hapšenja zatvorenici su ga pretukli u pritvorskoj jedinici mostarskog zatvora prilikom tuširanja, što su oni negirali, tvrdeći da je "pao niz stepenice". Sumnja se da je pobjegao iz BiH.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...