Brat lopova s Alipašinog Polja
0

Lišen slobode nakon što je ukrao policijski bicikl

Piše: N. J.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U popodnevnim satima srijede u sarajevskom naselju Alipašino Polje ukraden je službeni policijski bicikl.

Lopovi su tako ko zna koji put pokazali svoju drskost, svjesni valjda činjenice da je naš pravosudni sistem napravljen po njihovoj mjeri. Nakon ovakvih krađa, naime, lopovi obično u kratkom roku nakon privođenja u policiju bivaju pušteni na slobodu, tako da se vrlo brzo mogu vratiti svom poslu.

Ipak, policija ih uporno hapsi i podnosi izvještaje nadležnim tužilaštvima, a tako je bilo i ovog puta. Brzo su reagovali te identifikovali počinioca i lišili ga slobode. Radi se o Muhamedu Harbašu (1990) iz Sarajeva, čiji se brat Hajrudin (1990) nedavno "proslavio" zahvaljujući snimku našeg čitatelja na kojem se vidi kako je sa svojim ortakom Amarom Al Mansourom (1988) razbio staklo na terencu parkiranom na Alipašinom Polju, te potom iz njega ukrao torbu.

Kako nam je potvrđeno u policiji, Muhamed Harbaš je priveden u policiju, a bicikl koji je ukrao je pronađen i vraćen pripadniku MUP-a KS. Do novog puštanja na slobodu.

Međutim, nakon lišenja slobode Muhameda Harbaša našoj redakciji obratili su se čitatelji koji tvrde da je na Vojničkom Polju "15-ak policajaca tuklo 20 minuta mladića koji je ukrao policijsko biciklo". Ipak, u Operativnom centru MUP-a KS su nam rekli da nemaju takve informacije, već samo potvrdu da je Muhamed Harbaš lišen slobode i priveden u policijske prostorije.