Akcija "Rogoj"
0

Lice iz Kantona Sarajevo na čelu kriminalne grupe

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Na čelu kriminalne grupe koja je jutros uhapšena u policijskoj akciji "Rogoj" nalazilo se lice sa područja Kantona Sarajevo, kao glavni distributer droga, dok su ostala lica, u svojstvu uličnih dilera, kupovala drogu od njega i prodavala je na području Foče, Ustikoline i Goražda, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo.

Na području opštine Pale u ranim jutarnjim časovima uhapšena su lica čiji su inicijali A. K. (34) i M. K. (31) koja se dovode u vezu sa proizvodnjom i stavljanjem u promet droge, dok je na području opštine Foča uhapšena lica R. V. (29), B.D . (25) i Đ. M. (30).

Na području Kantona Sarajevo uhapšeni su E. A. (29) i M.A. (31), dok je lice sa inicijalima P. P. (23) uhapšeno  u Ustikolini, u Bosansko-podrinjskom kantonu.

Kod navedenih lica u više navrata i na više lokacija, pronađeno je oko 150 grama droge heroin, manja količina spida i skanka, te određena količina materija i supstanci iz reda medicinskih droga, navodi se u saopštenju. 

Pretresi su izvršeni na deset lokacija u Republici Srpskoj (RS) i Federaciji BiH (FBiH) koji su doveli do hapšenja  navedenih lica, dok će za dva lica koja se trenutno ne nalaze na području BiH, a koja se dovode u vezu sa pomenutom grupom, biti raspisana potraga. 

U toku dana sva uhapšena lica biće predata Okružnom tužilaštvu Trebinje na dalji rad i postupanje, navodi se u saopštenju.

U akciji su učestvovali pripadnici kriminalističke policije RS, krim-policije CJB Istočno Sarajevo, Stanice javne bezbjednosti Foča, te MUP-a FBiH.