Prijava protiv N. O.
0

Lažno prijavio podmetanje eksplozivne naprave u pogonu Preventa

FENA
Osoba N.O. je priznala izvršenje krivičnog djela lažno prijavljivanje i protiv njega će Kantonalnom tužilaštvu ZDK biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Policijska stanica Visoko je putem mobilnog telefona obaviještena kako je u mjestu Goruša, općina Visoko, u firmi "Prevent" postavljena eksplozivna naprava,

Službenici policije, uz prisustvo pripadnika službe hitne pomoći Doma zdravlja Visoko, kao i pripadnika vatrogasne jedinice, izvršili su evakuaciju radnika firme, kao i firme KTK Visoko. Izvršenim pregledom od istražitelja Policijske stanice Visoko utvrđeno je da se radilo o lažnoj dojavi.

Postupajući po navedenom događaju, policijski službenici Policijske stanice Visoko su u proteklom periodu poduzimali operativne mjere i radnje te prikupljali informacije i materijalne dokaze u cilju dokumentovanja naznačenog krivičnog djela. Operativnim radom na terenu došlo se do podataka i informacija koje su ukazivale na izvršioca ovog krivičnog djela, a radilo se o N. O. iz Visokog, koji je priznao krivično djelo.