Gornji Vakuf/Uskoplje
0

Lažna dojava: "Za 30 minuta će biti isto što i u Bugojnu"

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Zbog lažne dojave da je u Gradskoj ulici u Gornjem Vakufu/Uskoplju postavljena eksplozivna naprava i da će se desiti isto što i u Bugojnu, policija je evakuisale stanare i posjetioce koncerta alternativne muzike "Urban fest", koji se održavao u toj ulici.

U saopštenju iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjebosanskog kantona navodi se da dežurni policajac sinoć u 22.30 zaprimio dojavu od muškarca sa mobilnog telefona da je u Gradskoj ulici, gdje se održava koncert, postavljena eksplozivna naprava i da će za 30 minuta "biti što je bilo u Bugojnu".

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva, evakuisani su stanari iz obližnjih zgrada i veliki broj posjetioca koncerta, a mjesto događaja obezbjedili su policajci Policijske stanice Gornji Vakuf/Uskoplje i službenici jedinice za podršku kantonalnog MUP-a.

Kontradiverzionim pregledom i izvršenim uviđajem utvrđeno je da je dojava bila lažna. Opertaivni rad u vezi sa ovim slučajem je u toku.

U terorističkom napadu vehabija u Bugojnu je 27. juna sa 15 kilograma postavljenog eksploziva razorena zgrada Policijske stanice, jedan policajac je ubijen, šest je ranjeno.