Sarajevo
0

Lažna dojava o bombi u hotelu Imzit

FENA
U nedjelju, 28. februara oko 00,10 sati, MUP-a Kantona Sarajevo zaprimio je dojavu o bombi podmetnutoj u ventilaciji u hotelu "Imzit", u ulici Lukavička cesta broj 121, općina Novi Grad.

Po usmenom naređenju dežurnog kantonalnog tužiloca službenici policije KDZ-a Kantona Sarajevo su izvršili pregled svih prostorija i tom prilikom konstatovali sa se radi o lažnoj dojavi.

Teška krađa u Novom Gradu

Službenici Policijske uprave Novi Grad su u nedjelju u 08,00 sati, lišili slobode Š. A., (1989.) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je 27. na 28. februar, u ulici Safeta Hadžića do broja 102, općina Novi Grad, počinio tešku krađu na štetu R. J. iz Sarajeva.

Razbojništvo nad radnicom na Ilidži

U ulici Dragana Kulidžana, općina Ilidža, jučer oko 12.40 sati u prodavnici STR " AMAR", maskirana NN osoba, izvršila je krivično djelo razbojništvo nad radnicom B. A. iz Sarajeva i otuđila izvjesnu sumu novca.

Lišeni slobode zbog krađe

  1. februara u 17,15 sati, službenici policije Policijske stanice Stari Grad, lišili su slobode H. A. (1990.), M. A. (1990.) i I. E. (1989.) svi iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su u ranijem periodu na području ove općine počinili tešku krađu. U 19.05 sati ove osobe su predate u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.