Ostali napadači u bjekstvu
0

Krsmanović pritvoren zbog pucnjave na Dinu Heldića

SRNA
Izrešetani automobil ispred policijske stanice
Izrešetani automobil ispred policijske stanice
Pedesetčetvorogodišnjem Milenku Krsmanoviću sa Sokoca određen je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je učestvovao u pucnjavi koja se dogodila 10. avgusta ispred tunela ''Čeljigovići'', na putu Sarajevo- Pale, u kojoj je ranjeno jedno lice, saznaje Srna.

Za učešće u ovom obračunu osumnjičeni su i Peđa Spajić iz Pala i braća Admir i Dino Kadrić, ali su oni u bjekstvu i za njima je raspisana potjernica.

Prema saznanjima MUP-a Republike Srpske, Spaić se krije u Crnoj Gori, a braća Kadrić u Kantonu Sarajevo.

Osnovano se sumnja da su ova lica 10. avgusta u 23.45 sati u mjestu Lapišnica, u neposrednoj blizini tunela "Čeljigovići", automobilima "Golf A6" i "Citroen Xsara", u namjeri da ih umišljajno liše života, blokirali put i iz vatrenog oružja otvorili rafalnu paljbu na lica H. S. i Ć. G, koji su se vozili u automobilu "Škoda Octavia", te na H.N. i T. E, koji su bili u "Audiju A8", saopšteno je ranije iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

H. N. je u ovoj pucnjavi zadobio lakše tjelesne povrede.

U vozilu "škoda oktavija" vlasništvo H.S, državljanina Crne Gore, na koje je pucano ispred tunela Čeljigovići, pronađeno 0,85 grama heroina zapakovanog u celogfan, a uviđajem je ustanovljeno da je broj šasije na vozilu krivotvoren.

U ovom obračunu ranjen je Nazif Heldić, brat folk pjevača Saladina - Dine Heldića.