{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krivotvorili svoja svjedočanstva o završenim školama

F
20.4.2010. u 15:19
0
4
Krivotvorili svoja svjedočanstva o završenim školama
0
Krivotvorili svoja svjedočanstva o završenim školama
Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) podnijeli su Kantonalnom tužilaštvu Bihać prijave protiv H. R. (37), rođen u Brekovici, i S. D. (23), rođen u Cazinu, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo krivotvorenje isprave.
Postoji osnovana sumnja da je H. R. u martu predao prijavu na konkurs pri čemu je, pored dokumentacije propisane javnim oglasom, predao krivotvorene ovjerene kopije svjedočanstva o završenoj srednjoj školi.

Što se tiče S. D., za njega se osnovano sumnja da je u oktobru 2009. radi rješavanja radne dozvole, u Zavod za zapošljavanje Republike Slovenije predao krivotvorenu diplomu o završenoj srednjoj stručnoj školi.

Kantonalnom tužilaštvu Bihać podnesena je prijava i protiv R. Č. (59), rođen u Ostrošcu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "nasilje u porodici".

Osnovano se sumnja da je R. Č. od februara 2006. do novembra 2009. kontinuirano vršio psihičko i fizičko nasilje nad svojom nevjenčanom suprugom, želeći je držati pod potpunom kontrolom.

Sva tri predmeta predata su nadležnom tužilaštvu na postupanje, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: