|

FOTO
/
Krivotvorili pasoše, pečate, radne knjižice i dokumente za vize

Krivotvorili pasoše, pečate, radne knjižice i dokumente za vize
0
F
FENA
9.11.2010. u 13:24
29
komentara
0

dijeljenja
Krivotvorili pasoše, pečate, radne knjižice i dokumente za vize
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u ponedjeljak, po naredbi Suda BiH i Tužiteljstva BiH, u Sarajevu lišili slobode članove peteročlane organizirane grupe koja je već dugo krivotvorila dokumente, saopćeno je iz SIPA-e.
U akciji koja je izvedena nakon višemjesečnog poduzimanja istražnih mjera i radnji pretraženi su stanovi, kuće i automobili koje su koristili A.M. (1964.). E.P. (1975.), R.A. (1960), H.K. (1982.) i A.P. (1977.) a u njima je pronađena velika količina putnih isprava, radnih knjižica, pečata raznih oblika i veličina, kompletna informatičko-tehnička oprema korištena za krivotvorenje dokumenata potrebnih za pribavljanje viza kojima je građanima BiH omogućen odlazak u zemlje Evropske unije, kao i veća količina kancelarijskog materijala, računara i mobitela.


Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu krijumčarenje osoba danas biti predate Tužiteljstvu BiH.


Policijski službenici SIPA-e će nastaviti aktivnosti iz svoje mjerodavnosti radi otkrivanja i istrage navedenog kaznenog djela.

Prijavi grešku


Komentari (29)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...