{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krivične prijave protiv četiri policijska službenika iz Višegrada

F
2.10.2013. u 14:46
1
3
Krivične prijave protiv četiri policijska službenika iz Višegrada
1
Krivične prijave protiv četiri policijska službenika iz Višegrada
Višegrad
Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo podnio je izvještaj protiv četiri policijska službenika Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Višegrad zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.
Iz CJB Istočno Sarajevo je saopćeno da se M.S.,S.R.,D.H. i M.S. terete da su pojedinačno, u različitim periodima, od augusta 2008. do maja 2013.godine, obavljajući poslove policijskih službenika, iskoristili svoj položaj i ovlaštenja i u kontinuitetu zadržavali novčana sredstva naplaćena na ime kazne za počinjeni prekršaj stranim državljanima za koje su izdavali prekršajne naloge, i to za 189 osoba koje nemaju prebivalište u BiH.

Postoje osnovi sumnje da su navedeni policijski službenici, u namjeri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, postupali suprotno zakonima (Zakonu o unutrašnjim poslovima RS, Zakonu o policijskim službenicima RS, Zakonu o prekršajima RS), te suprotno Pravilniku o načinu obavljanja poslova kontrole i neposrednog regulisanja saobraćaja na putevima.

U narednom periodu načelnik CJB Istočno Sarajevo preduzet će odgovarajuće mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: