Livno
0

Krivična prijava zbog pokušaja ubistva u kafiću

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Livanjskog kantona podnijelo je kantonalnom Tužilaštvu u Livnu izvještaj protiv Samira Ormana (32) iz ovog grada zbog osnovane sumnje da je počinio ubistvo u pokušaju.

Portparol uprave policije MUP-a Ivica Vrdoljak rekao je novinarima da je Orman 26. marta oko ponoći u kafiću "Time" u centru Livna, u vidno alkoholisanom stanju, nožem napao Esada Velagića (27) iz Grboreza, općtina Livno, s kojim se prethodno verbalno sukobio i nanio mu ozbiljne povrede glave.

Vrdoljak je potvrdio da je osumnjičeni imao 2,07 promila alkohola u krvi, te da je, nakon što je kuhinjskim nožem dužine 21 centimetar u predjelu glave zasjekao Velagića, otišao kući da bi sa odmah zatim vratio na mjesto incidenta sa još dva kuhinjska noža, zbog čega je uhapšen i pritvoren.

Kriminalističkom obradom policije nije utvrđen motiv ovog teškog krivičnog djela, a osumnjičeni Orman zadržan je u pritvoru kantonalnog Tužilaštva u Livnu, koje će nad njim tokom sutrašnjeg dana provesti istragu i vjerovatno predložiti izricanje mjere pritvora u trajanju od mjesec dana.