Neum
0

Krio heroin ispod poklopca automobilskog motora

Sarajevo-x.com
U još jednoj u nizu uspješnih akcija Granične policije BiH i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, policijski službenici Granične policije BiH su u noći (23./24. 06. 2009.) u mjestu Duži, u Neumu, zaplijenili 1490 grama opojne droge za koju je vještačenjem utvrđeno da se radi o heroinu.

Na osnovu operativnih saznanja Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, policijski službenici granične policije Neum zaustavili su vozilo marke 'golf IV', hrvatskih registarskih oznaka.

Vozilom je upravljao A. D. koji ima dvojno državljanstvo (BiH i Hrvatske), rođen 1972. godine u Mostaru, nastanjen u Dubrovniku.

Nakon zaustavljanja tog vozila, a po odobrenju Suda BiH, policijski službenici GP BiH su izvršili detaljan pretres vozača A. D. i vozila i tom prilikom su ispod poklopca motora, u prostoru gdje se nalazi filter zraka, pronašli dva bijela pakovanja opojne droge omotana ljepljivom trakom.

A. D. je na licu mjesta lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo 'neovlašten promet opojnim drogama' i danas će biti predan Tužilaštvu BiH, dok će se oduzeti predmeti i opojna droga predati Sudu BiH.