Crna hronika
20

Krijumčari lažne vijagre iz Indije na slobodi, istraga se nastavlja

Piše: E. F.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Osumnjičeni za krijumčarenje lažne vijagre iz Indije ali i trgovinu ljudima koji su jučer uhapšeni u okviru policijske akcije Potencijal, a koju je provela SIPA po nalogu Tužilaštva BiH, nakon saslušanja su pušteni na slobodu.

Kako nam je rečeno u Tužilaštvu BiH, uhapšenima nije predloženo određivanje pritvora jer za to nije bilo zakonske osnove.

"Istraga u ovom slučaju se nastavlja, a sa ciljem podizanja optužnice u ovom slučaju", kazao je za Klix.ba Boris Grubešić, glasnogovornik Tužilaštva BiH.

Podsjećamo, u akciji koja je jučer provedena uhapšeni su Nikola Đorđić (23), Senad Serhatlić (48), Esmeralda Mešanović Isabegović (40), Mlađen Smoljić (48), Dušan Sladojević (43) i Simo Mitrović (25).

Također, tokom jučerašnje akcije pretreseno je 12 objekata na području Tuzle, Živinica, Bijeljine, Distrikta Brčko, Ugljevika i Mrkonjić Grada. Tom prilikom pronađena je i veća količina lažnih vijagri, čiji je šverc išao iz Srbije preko pijace Arizona prema Federaciji i Republici Srpskoj.

Prilikom pretresa u jednom od tuzlanskih motela pronađene su i četiri osobe za koje se pretpostavlja da su žrtve trgovine ljudima.