{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krali odjeću u supermarketima u Austriji i prodavali u BiH

S
SRNA
14.11.2013. u 19:02
0
22
Krali odjeću u supermarketima u Austriji i prodavali u BiH
0
Krali odjeću u supermarketima u Austriji i prodavali u BiH
Pripadnici MUP-a Republike Srpske i Tuzlanskog kantona pronašli su danas robu koju su dvojica državljana BiH ukrala iz austrijskog lanca supermarketa, a šteta se procjenjuje na 400.000 eura.
Roba je pronađena i zaplijenjena tokom policijskih pretresa tri stambena objekta u BiH, saopšteno je iz Ambasade Austrije u BiH.

Austrijski lanac supermarketa podnio je prijavu policiji u toj zemlji nakon što je tokom inventure utvrđeno da u jednom od njihovih centralnih skladišta nestaju cijele palete sa robom.

Za ove krađe osumnjičeni su vozač viljuškara u ovom skladištu i njegov brat, kao saučesnik i utajivač ukradene robe.

Početkom augusta ove osobe su uhapšena. Tokom saslušanja osumnjičenih, koji su državljani BiH, potvrđene su sumnje da su ukradenu robu prebacivali u BiH i tu je prodavali, navodi se u saopštenju.

Kriminalistička policija Tuzlanskog kantona je potvrdila da je ta roba prodavana, a identifikovala je i kuće osumnjičenih koje su korištene kao prodajni i skladišni prostor za ukradenu robu.

Dvoje krim-službenika iz Austrije, koji su uključeni u tamošnju istragu, došlo je u BiH da bi pružili podršku prilikom identifikacije ukradene robe koja je pronađena u pretresima.

Policijski ataše pri Ambasadi Austrije u Sarajevurekao je da ove istražne radnje predstavljaju najbolji primjer savremenog načina suzbijanja kriminaliteta.

Tužilaštva BiH, Tuzlanskog kantona, te Okružno tužilaštvo Bijeljina, kao i pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona i Stanice javne bezbjednosti Zvornik MUP-a Republike Srpske dokazali su još jednom profesionalnim radom i angažmanom da se BiH nalazi na odličnom putu, ističe se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: