Crna hronika
0

Krali da bi kupovali drogu

FENA
Kriminalistička policija Centra javne bezbjednosti Doboj uhapsila je M.M. (1983.) iz naselja Makljenovac u toj općini zbog osnova sumnje da je izvršio krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet droga i prikrivanje.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj, izvršen je pretres porodične kuće koju koristi M.M., prilikom čega je pronađeno i izuzeto: šest paketića sa zelenom biljnom materijom koja po morfološkim osobinama odgovara marihuani, ukupne težine od 35,29 grama; dva paketića s prahom koji odgovara spidu, ukupne težine 8,42 grama; dva paketića s prahom koji odgovara heroinu, ukupne težine 1,38 grama i jedna digitalna vaga s tragovima droge.

Prilikom pretresa pronađeni su i izuzeti CD MP 3 plejer i DVD, predmeti koji potječu iz krivičnih djela teške krađe izvršenih na području općine Teslić, saopćio je CJB Doboj.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, M.M. će, uz izvještaj o izvršenim krivčnim djelima, biti predat u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.

Kriminalistička policija Policijske stanice Teslić pronašla je izvršioce krivičnih djela teške krađe izvršenih na području te općine i podnijela tužilaštvu izvještaj protiv: N.M. (1977.), M.S. (1978.) i Ž.M. (1986.), svi s područja Teslića, zbog osnova sumnje da su u decembru 2007. i januaru 2008. u grupama izvršili četiri krivična djela teške krađe provaljivanjem u dvije prodavnice, vozilo i autobus, odakle su otuđili tehničke predmete ( CD plejer, laptop, mobilne telefone, dopune i dr.).

Novcem od prodaje i kompenzacijom otuđenih predmeta oni su kupovali drogu od M.M. iz Makljenovca.

N.M. iz Teslića, koji je prethodnog dana lišen slobode, predat je u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.