Crna hronika
0

Krađe i više od 500 saobraćajnih prekršaja u Sarajevu

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Pripadnici Treće policijske uprave uhapsili su u petak E.S. (1978) iz Sarajeva, na osnovu akta MUP-a Tuzlanskog kantona zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo teške krađe u ranijem periodu.

Također, u petak je S.D. policiji prijavila da je nad njenim maloljetnim sinom izvršeno razbojništvo uz prijetnju nožem kada mu je ukraden mobitel kod "Vječne vatre", a policija traga za počiniteljem.

Nepoznata osoba izvršila je u petak razbojništvo uz prijetnju oštrim predmetom u prodavnicu "Amko-komerc" u općini Novi Grad Sarajevo kada je ukraden novac.

Također, dvije nepoznate osobe su ukrale novac uz prijetnju pištoljem na benziskoj pumpi "Energopetrol" u istoj općini, a policija traga za počiniteljima ovih krivičnih djela.

U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo uručili su 532 prekršajnih naloga i na lakše prekršaje upozorili 76 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno šest vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dok su dvije osobe isključene iz saobraćaja jer su vozilom upravljali bez položenog vozačkog ispita.

U petak je osam vozača isključeno iz saobraćaja jer su vozilom upravljali prije sticanja prava na upravljanje, tri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i pet vozila koji nisu bili registrirani, saopćeno je danas iz Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.