Crna hronika
0

Krađe i saobraćajne nesreće u ZDK

FENA
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) saopćilo je da je u ponedjeljak prijavljeno šest slučajeva narušavanja javnog reda i mira. Po dva su se dogodila u Zenici i Tešnju, a po jedan u Visokom i Žepču.

Na putevima ZDK-a jučer se dogodilo 13 saobraćajnih nezgoda u kojim su dvije osobe zadobile lakše povrede.

Iz dvorišta kuće vlasništvo M.S. iz Zenice, u ulici Hasana Muminagića, jučer je od 17.00 do 18.55 sati ukradeno 200 metara elektrokabla, dva radijatora i pet radijatorskih cijevi.

E.P. (36) iz Zavidovića lišen je slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađe. On je tokom istrage priznao da je u nedjelju od 22.00 do 24.00 sata, iz zabavnog salona "Disk – company", vlasništvo R.H., ukrao laptop. Ukradeni laptop vraćen je vlasniku.

E.Š. iz Ljetinića prijavio je da je izvršena provalna krađa u njegovu kuću, odakle je ukraden novčanik u kojem su se nalazili novac i lični dokumenti.

E.Ć. iz Matuzića jučer je u Policijsku stanicu Doboj- Jug prijavio krađu otpadnog željeza koje se nalazilo ispred njegove kuće u mjestu Matuzići. Brzom intervencijom policije pronađen je i lišen slobode R.K.(29) iz Doboja, kod kojeg su pronađeni ukradeni predmeti.

U noći 10. na 11. februar u mjestu Poriječani iz štale vlasništvo A.L. ukradena je junica.

Nepoznata osoba jučer je telefonom obavijestila službenike PU Tešanj da se u preduzeću "UZ-komerc" d.o.o. Tešanj nalazi postavljena eksplozivna naprava. Po zaprimljenoj dojavi, službenici policije upućeni su u objekte ovog preduzeća koji su locirani u mjestima Ljetinići i Jelah. Izvršena je evakuacija osoblja i posjetitelja, te je osigurano lice mjesta. Izvršenim pregledom utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi.

Vršeći aktivnosti na problematici zloupotrebe droga, službenici PU Zenica, Odjel za narkotike, u proteklom periodu poduzeli su niz operativno taktičkih mjera i radnji koje su rezultirale podnošenjem izvještaja Kantonalnom tužilaštvu Zenica o poduzetim radnjama o izvršenim krivičnim djelima. Zbog postojanja osnova sumnje da je 17.10.2007. počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja droga, prijavljen je N.H. (19) iz Sarajeva. Kod N.H. je pronađeno 1,82 grama biljne materije za koju je vještačenjem u Odjelu krim tehnike MUP-a ZDK-a ustanovljeno da se radi o drogi Cannabis. Zbog istog krivičnog djela učinjenog 21.10.2007. prijavljen je M.T. (28) iz Zenice. Kod njega je pronađeno šest paketića biljne materije ukupne težine oko 10 grama. Vještačenjem je ustanovljeno da se radi o drogi Cannabis.