Crna hronika
0

Krađa u Interexu, hapšenja i saobraćajne nesreće

Sarajevo-x.com
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zabilježili su tokom jučerašnjeg dana u glavnom bh. gradu brojne pljačke, saobraćajne nesreće, a izvršeno je i nekoliko hapšenja, saopćeno je iz MUP-a KS.

Službenici policije jučer su lišili slobode Ć.B., rođen 1978.godine u Njemačkoj, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo (Krađa). Isti je navedenog dana oko 10,45 sati u TC "Interex", zatečen sa otuđenim predmetima. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv Ć.B. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, službenici policije lišili su slobode M.E., rođen 1982.godine u Zvorniku, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično (Izazivanje opće opasnosti).

U ulici Nadežde Petrović, općina Novi Grad Sarajevo, službenici policije lišili su slobode H.M., rođen 1982. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da posjedovao i omogućavao uživanja opojnih droga. Prilikom pregleda kod istog je pronađen i oduzet jedan paketić marihuane.

Na osnovu Sudske naredbe, službenici policije izvršili su pretres stana u ulici Trg nezavisnosti, općina Novi Grad Sarajevo, koji koristi P.D., rođen 1978.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Prilikm pretresa pronađen je i oduzet jedan pištolj.

Službenici policije su Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, dostavili službeni izvještaj protiv maloljetnog Dž.A., rođen 1993.godine u Bosanskoj Krupi i maloljetnom P.J., rođen 1993.godine u Lukavcu, oba nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su u proteklom periodu na području općine Novo Sarajevo počinili 8 krivičnih djela teških krađa i teških krađa.

Na kolovozu raskrsnice ulica Safeta Zajke-Briješće brdo, općina Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka R.T.,rođen 1988.godine u Vučitrnu, sa privremenim boravkom u Sarajevu, od strane nepoznatog putničkog motornog vozila koji se nakon saobraćajne nezgode udaljilo u nepoznatom pravcu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je R.T.