Osiguranje EYOF-a
43

Kovač: Pad djevojčice s tribine u Skenderiji bio je nesretan slučaj

Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Menadžer bezbjednosti EYOF-a i službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Relja Kovač rekao je kako je sinoćnji pad djevojčice s tribine u Centru Skenderija bio nesretan slučaj i da se kompletan incident odigrao u vrlo kratkom vremenu.

"Policija je uradila uviđaj skupa s dežurnim tužiocem, koji jedini može donijeti konačan sud o ovom događaju i koji jedini može podnijeti eventualne prijave. U ime organizatora i svjedoka mogu reći da u dvorani Mirza Delibašić u Skenderiji na tribinama postoji zaštitna ograda visine 80 centimetara koja je napravljena tu prije 50 godina. Nažalost, djevojčica koja ima šest godina u jednom trenutku je ustala sa svoje stolice i nagela se kako bi vjerovatno vidjela šta se dešava ispod tako da je bukvalno pala pred službenike Hitne pomoći koji su joj spasili život. Jednostavno, riječ je o nesretnom slučaju", kazao je Kovač za Klix.ba.

Prema njegovim riječima, organizatori su postupili prema Zakonu o javnom okupljanju KS te su na vrijeme za ovaj nesretan slučaj javili policiji, zaštitarskoj agenciji, redarskoj službi te volonterima.

"Ja sam maloprije dobio informaciju da je dijete van životne opasnosti i to mi je kao čovjeku drago čuti. Međutim, mislim da se puno špekulira o sinoćnjem događaju. Centar Skenderija postoji pola stoljeća, a isto toliko i ograda u sportskoj dvorani, a tek su pojedinci jučer i danas uzeli sebi za pravo da komentiraju njenu visinu. Sve se odigralo u roku od nekoliko sekundi i bilo je vrlo teško bilo šta i poduzeti kako bi se spriječio ovaj incident", dodao je Kovač.

On je istakao i to je kompletno jučerašnje takmičenje u umjetničkom klizanju koje se održavalo u Centru Skenderije uz popratnu dodjelu medalja ostalo u sjeni ove nesreće.