Oduzeli mu spid
52

Kotorvarošaninu pronađena droga u kući nakon što mu je policija došla na vrata zbog nasilja u porodici

N. V.
Policija u Kotor Varoši je uhapsila muškarca iz tog mjesta zbog posjedovanja droge spid, koju su mu pronašli nakon što su u stambeni objekat u kojem živi došli prema prijavi nasilja u porodici.

Policijski službenici Policijske stanice Kotor Varoš, 19.10.2023. godine, lišili su slobode i izvršili kriminalističku obradu lica A. M. iz Kotor Varoša, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" i "Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici".

Prilikom preduzimanja mjera i radnji u vezi prijave nasilja u porodici, u stanu u Kotor Varoši koji koristi osoba A. M., pronađene su i oduzete 22 pvc vrećice sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid, ukupne bruto mase oko 22 grama. Sudeći prema fotografijama, drogu je držao u zamrzivaču, u posudi za led.

U vezi s njim su uhapšeni i M. G. i E. L. također iz Kotor Varoša zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga".

Na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Kotor Varoši, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, 19.10.2023. godine, izvršen je pretres stana koje koristi lice E. L, kojom prilikom je pronađena i oduzeta pvc vrećica u kojoj se nalazila određena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid, metalna kutija sa tragovima zelene biljne materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i metalna drobilica, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga".

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.