Crna hronika
0

Kotor-Varoš: Mladić flašom udario policajca

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Devetnaestogodišnji Aleksandar Bilanović je, nakon narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu "Elit" u Kotor-Varošu, staklenom flašom udario policajca, nanijevši mu povrede glave, saznaje Srna u Policiji Republike Srpske.

Nakon prijave, pripadnici Policijske stanice Kotor-Varoš su pokušali da smire pijanu braću, nakon čega su oni nasrnuli na policiju. Tom prilikom Aleksandar je staklenom flašom udario policajca u glavu, razbivši mu arkadu.

Nakon ovoga policija je uz upotrebu sile lišila slobode Bilanoviće i privele ih u Policijsku stanicu Kotor-Varoš.

Povrijeđenom policajcu ukazana je ljekarska pomoć u Domu zdravlja u Kotor-Varošu, a zatim je prevezen u Univerzitetsko-klinički centar Banja Luka.

O ovom događaju obaviješteno je Okružno tužilaštvo Banja Luka i protiv Aleksandra Bilanovića slijedi izvještaj tužilaštvu za počinjeno krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova bezbjednosti.

Također, protiv braće slijedi izvještaj nadležnom sudu za prekršaj zbog galame, ugrožavanja bezbjednosti, prijetnji, napada na život i tijelo i ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija, što je suprotno odredbama Zakona o javnom redu i miru.