Crna hronika
0

Koristoljublje motiv ubistva starice iz Srebrenice

.
Muškarac čiji su inicijali P.P. ubio je sedamdesetdevetogodišnju D.P. iz srebreničkog sela Orahovica iz koristoljublja - saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

U saopćenju se navodi da je P. P. uhapšen u Bratuncu i da je tokom kriminalističke obrade priznao krivicu i opisao kako je izvršio krivično djelo teškog ubistva.

Beživotno tijelo starice Dikosave Petrović, kojoj su ruke bile vezane pa se sumnja na nasilnu smrt, pronašao je u njenoj porodičnoj kući komšija čiji su inicijali M. M. koji je o tome juče obavijestio Policijsku stanicu Srebrenica.

P. P. je uhapšen brzim, efikasnim i operativnim radom policijskih službenika CJB Bijeljina u kojem su učestvovali i pripadnici Jedinice za podršku, dresuru i uzgoj službenih pasa.

Policijski službenici uhapsili su i muškarca čiji su inicijali V. L. koji je tokom kriminalističke obrade priznao da je u noći sa 16. na 17. mart 2006. godine zajedno sa P.P., uz pretnju vatrenim oružjem, od A. S. iz Srebrenice ukrao novac i zlatni nakit.

Srebrenička policija rasvijetlila je i veći broj teških krađa i krađa koje su P. P. i V. L. izvršili na području Bratunca i Srebrenice u proteklom periodu.

P. P. je danas uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima teško ubistvo i razbojništvo predat u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom tužilaštvu u Bijeljini.