{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kopajući ugalj poginuo Ruhija Doglod

Z
9.9.2011. u 19:40
0
3
Kopajući ugalj poginuo Ruhija Doglod
0
"Otvarajući" jamu za kopanje uglja na lokalitetu iznad industrijske deponije Rača u naselju Tetovo kod Zenice smrtno je stradao Ruhija Doglod, rođen 1953. godine iz Zenice, a povrijeđen je njegov brat Mirsad Doglod, rođen 1961.godine.
Deponija Rača
Deponija Rača

Ruhija Doglod je preminuo u jami, danas oko 14.05 sati, kada se na njega, brata Mirsada i njegove sinove Mehu i Abdurahmana obrušila jamska zemlja.

Oni su namjeravali da otvore manju jamu za eksploataciju uglja, koji se na ovom lokalitetu nalazi veoma blizu površine i koji se prodaje za domaćinstva. Kada su postavljali podgrade u jami da se zaštite od eventualnog osipanja zemlje i uglja na njih se obrušila zemlja i kamen, te zatrpala nastradalog Ruhiju i Mirsada.

Odmah su im priskočili i pokušali da izvade ispod zemlje, ali spasa nije bilo za starijeg brata Ruhiju. Brzo su izvukli Mirsada Dogloda i on je prebačen na odjel urgentne medicine Kantonalne Bolnice Zenica.

Radnici Gradskog groblja odvoze tijelo nastradalog
Radnici Gradskog groblja odvoze tijelo nastradalog

Do nesreće je došlo pod još neutvrđenim okolnostima u "divljoj jami" u kojoj su braća Ruhija i Mirsad Doglod iznad odlagališta otpada deponije Rače. Ovo nije prvi put da se u ovim divljim jamama na ovom lokalitetu događaju nesreće i redovna je pojava na nekoliko lokaliteta oko Zenice da se ugalj kopa na crno u uslovima koji ne zadovoljavaju osnove sigurnosti.

Istraga o ovoj nesreći je u toku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: