Crna hronika
0

Komšinici presjekao vrat kosom

FENA
Bogosav I. (49) iz sela Velika Vrbica kod Kladova ubio je jučer ujutro komšinicu Branislavu Avramović (47) u dvorištu njene kuće, tako što joj je presjekao vrat kosom.

Tijelo nesrećne žene pronašao je u travi Tomislav Sandulović iz susjedstva, koji je navratio slučajno da bi od nje pozajmio bicikl. Kada je prošao kroz sporedna vrata imanja, pošto je ulazna kapija bila zaključana, kraj njega je, noseći kosu okrvavljenih ruku, protrčao ubica za kojim policija još uvijek traga.

  • Prvo što mi je palo na pamet kada sam vidio Bogosava je da se posjekao i da je požurio kako bi oprao ruke. Ipak mi je nešto bilo sumnjivo i nastavio sam ka dvorištu u pravcu odakle je došao. Prvo sam ugledao papuče, a malo dalje i tijelo Branislave. Ležala je nepomično, a na njoj su se jasno vidjele posjekotine na vratu i leđima - rekao nam je Sandulović vidno uzbuđen, prenosi beogradski Blic.

Kraj kuće Avramovićevih jučer se okupilo mnoštvo svijeta. Šokirani, ne vjeruju da se to dogodilo njihovoj komšinici, koja ima dva odrasla sina. Rijetko se usuđuju da glasno komentiraju zbivanja, plašeći se da i njih ne stigne Bogosavljeva kosa.

Vrbičani kažu da je Bogosav živio sa majkom i ocem koji je radio u Njemačkoj. Prema onome što znaju, ubica je već bio u zatvoru zbog toga što je na kuću porodice Avramović bacio flašu napunjenu benzinom. Tijelo Branislave Avramović prebačeno je u Zdravstveni centar u Kladovu, gdje će se obaviti obdukcija.