Crna hronika
21

Kolega planinara napadnutog u Mostaru: Mislio sam da će ga ubiti

Piše: Er. M.
Foto: Bljesak.info
Foto: Bljesak.info
Prilikom današnjeg okupljanja planinara na izletu Žlijeb-Tise, na trgu Musala u Mostaru došlo je do fizičkog obračuna između navijača HNK Zrinjski "Ultras" i sudionika izleta za građane u organizaciji PSD Prenj Mostar.

Planinar Adem Pajević opisao je današnji događaj i za Klix.ba kazao da je prvo došlo do verbalnog konflikta, nakon čega je desetak navijača Ultrasa fizički napalo jednog planinara.

"Meni je bilo žao čovjeka, mislio sam da će ga ubiti jer su bili pijani ili drogirani. Taj incident se desio jutros oko 7 sati. Nakon toga jedan od navijača me udario pendrekom. Masovne tuče nije bilo jer smo bili samo nas dvojica protiv 12 navijača", kazao je Pajević.

On je rekao da mu nije poznat povod napada, te da se zdravstveno osjeća uredu, uprkos činjenici da na tijelu ima 12 konaca koji su posljedica tuče.

Viši inspektor u Uredu komesara Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, Ljudevit Marić, kazao nam je da su nakon incidenta privedene četiri osobe za koje se pretpostavlja da su navijači Zrinjskog.

"Pretpostavlja se da je riječ o četiri osobe iz navijačkog kluba Ultrasi koje su napale dva planinara, a koji su nakon toga prevezeni u RMC 'Dr. Safet Mujić' gdje su im konstatovane lakše tjelesne povrede. MUP HNK i dalje traga za ostalim napadačima“, kazao je Marić.