Uhapšen pijan
171

Kod Velike Kladuše muškarac prijavljen da je imao spolni odnos s maloljetnom kćerkom

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policijska stanica Velika Kladuša jučer je zaprimila dojavu građanina da je došao do saznanja da je njegov brat iz mjesta Orčeva luka, općina V.Kladuša, imao spolni odnos sa svojom maloljetnom kćerkom koja je rođena 2005. godine.

Operativnim radom na terenu, istražitelji Policijske stanice Velika Kladuša došli su do bitnih informacija od osoba S.Š (1971.) i B.J (1991.) koje su nastanjene u naselju Orčeva Luka bb koje su potvrdile navode prijave, to jeste da im je u povjerenju malodobna M.Z rođena (2005.), rekla da ju je njen otac dana 01. maja 2018.godine dirao po tijelu i da ju je isti tjerao da ona dira njega.

Zbog postojanja osnova sumnje da je prijavljeni M.M (1971.), počinio Krivično djelo "Rodoskvrnuće", njega su policijski službenici pronašli u porodičnoj kući u vidno pijanom stanju. On je uhapšen i prebačen u prostorije za zadržavanje do otrežnjenja, nakon čega će biti provedena kriminalistička istraga u cilju rasvjetljavanja okolnosti samog događaja.

Također je izvršen i preliminarni razgovor sa žrtvom M.Z, u prisustvu uposlenice JU "Centar za socijalni rad“ Velika Kladuša, koja je potvrdila istinitost prijave o čemu je obaviještena dežurna tužilaca Kantonalnog tužilaštva USK-a, koja se izjasnila da su se u opisanom događaju stekla obilježja Krivičnog djela "Rodoskvrnuće".

Nakon prikupljenih informacija o postojanju osnova sumnje da je osoba inicijala M.M. počinio Krivično djelo iz čl. 213 stav 3. KZ F BiH "Rodoskvrnuće“, o istom obaviješten dežurni istražitelj iz Odsjeka za maloljetničku delikvenciju, seksualne delikte i nasilje u porodici, Uprave policije, Sektora kriminalističke policije, koji je preuzeo daljnji rad na dokazivanju i dokumentiranju navoda prijave o čemu će nakon sprovedene kriminalističke istrage, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz čl. 213 stav 3. KZ F BiH "Rodoskvrnuće“, protiv istog dostaviti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom Kantonalnom tužilaštvu.