Crna hronika
0

Kod petorice osuđenika u KPD Foča pronađena droga

FENA
Kod petorice osuđenika Kazneno-popravnog zavoda Foča pronađena je droga tokom zajedničke akcije radnika Grupe za sprječavanje proizvodnje i prometa droga Stanice javne bezbjednosti Foča i Službe obezbjeđenja KPZ Foča izvršene tokom prethodnog i ovog mjeseca.

U saopćenju CJB Istočno Sarajevo se navodi da su radnici policije i obezbjeđenja zavoda pretresli osuđenika D.P.(1982.) iz Bijeljine, koji se vraćao s redovnog dopusta, te pronašli četiri kutije cigareta u kojima se nalazilo 101,2 grama biljne sasušene materije koja posjeduje morfološke osobine marihuane.

Tokom ovog mjeseca izvršen je pretres osuđenika R.S.(1971.) iz Banje Luke, a tom prilikom pronađeno je oko 1,5 grama marihuane, dok je pretresom osuđenika S.V.(1982.) iz Banje Luke, "u porubu donjeg veša, pronađeno šest tableta sa simbolom potkovice".

Prilikom pretresa osuđenika V.B.(1984.) iz Trebinja, koji se vraćao s redovnog dopusta u KPZ Foča, pronađeno je 1,3 grama biljne materije koja morfološki posjeduje karakteristike marihuane i 2,2 grama bijele praškaste materije koja posjeduje karakteristike kokaina.

Radnici u restoranu KPZ-a Foča pronašli su pakovanje kutije cigareta koju je nepoznata osoba donijela za osuđenika B.S. (1980.) iz Banje Luke, a u kojoj se nalazila najlonska kesica sa sadržajem marihuane ukupne težine 6,0 grama.