Nakon dramatične potjere
0

Kod Konjica povrijeđen policajac dok je u šumi hvatao lopova koji je ukrao automobil

G. Š.
Ilustracija (Foto: G. Š./Klix.ba)
Ilustracija (Foto: G. Š./Klix.ba)
Hercegovačka policija je imala dramatičnu potjeru za lopovom koji je kod Stoca ukrao automobil i prilikom hapšenja kod Konjica policiji bježao kroz šumu, pri čemu je jedan od policajaca zadobio tjelesne povrede, potvrdio je MUP HNK.

Kako navode iz MUP-a HNK krađu automobila je jučer u 19: 50 sati u PU Čapljina prijavio M.R.(19), koji je kazao da mu je u mjestu Hodovo, općina Stolac, s parkinga ispred benzinske pumpe "Ćatar benz" ukradeno vozilo marke VW Passat , kojem je na galeriji pvc prozor.

"Na lice mjesta upućena je patrola policije, te je pregledom video nadzora utvrđeno da se navedeno vozilo udaljilo prema Mostaru", navode iz MUP-a HNK opisujući početak akcije hvatanja lopova. Sa navedenim su, kako ističu, upoznati službenici PS Buna, OC MUP-a HNK i dežurni OKP PU Čapljina.

"Provjerom u LPR sistemu 'Renata' utvrđeno je da je vozilo, nešto prije prijave prošlo kroz Mostar, te se uputilo prema sjeveru. Patrola policije PS Jablanica uočila je vozilo, a vozač istog nije stao na znak patrole, nakon čega se patrola uputila za istim u pravcu Konjica. Potom je vozač ukradenog vozila stao u mjestu Papratsko, te pobjegao u šumu ostavivši vozilo pored puta. Pretragom terena od strane pripadnika PS/BS Konjic i PS Jablanica pronađen je i lišen slobode A.H. (24) iz Jelaha, koji je upravljao ukradenim vozilom. Isti je imao povrede zadobivene od kretanja kroz šipražje, a tom prilikom je i jedan od policajaca zadobio lakše povrede uslijed kretanja nepristupačnim terenom", navode iz MUP-a HNK.

Na mjestu događaja su, kako ističu, službenici Odjela kriminalističke policije PU Konjic izvršili uviđaj, a vozilo je vraćeno vlasniku, dok je uhapšeni A.H. u jedan sat iza ponoći predat službenicima PU Čapljina.

O svemu je upoznat nadležni tužilac, po čijem se nalogu provode sve zakonom previđene radnje kako bi se slučaj rasvijetlio i utvrdile sve okolnosti povezane sa počinjenim krivičnim djelom.