{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ko su vandali koji buše gume na automobilima u Sarajevu?

Piše: E. F./Klix.ba
12.3.2015. u 13:14
18
115
Ko su vandali koji buše gume na automobilima u Sarajevu?
18
Ko su vandali koji buše gume na automobilima u Sarajevu?
Izbušene gume na automobilma u sarajevskim naseljima
U toku 2014. godine MUP KS zabilježio je 200 krivičnih djela koja se odnose na oštećenje tuđe stvari u što spada i oštećenje automobila, odnosno bušenje guma na automobilima, što je postala prilično česta pojava u našem gradu.
Bušenje desetina guma na parkinzima zabilježeno je u tri navrata. No, u sva tri slučaja probušen je mnogo manji broj guma u odnosu na slučaj koji je danas zabilježen u ulici Ismeta Mujezinovića.

Sarajevska policija, nakon obavljenog uviđaja, intenzivno radi na pronalasku izvršilaca.

Podsjećamo, u sarajevskom naselju Aneks polovinom decembra su izbušene gume na 11 parkiranih automobila. Šeta je načinjena automobilima koji su se nalazili u ulici Muftije Džabića, a gume su izbušene šrafcigerom.

Sarajevska policija je nedugo nakon ovog događaja i uhapsila krivca, a ispostavilo se da se radi o Ahmedu Fočaku (1967.) iz Sarajeva. Fočo je od ranije ponat policiji po raznim krivičnim djelima. Između ostalog, prije dvije godine je uhapšen jer je pretukao, a potom i nožem više puta posjekao dvojicu mladića na Baščaršiji.

Sedam dana ranije izbušene su gume na nekoliko automobila u ulicama Odobašina kod broja 40 i Avde Jabučice.

Slična stvar se dogodila i na Stupu 22. januara, kada su izbušene gume na sedam automobila koji su se nalazili na parkingu kod Tibrinih zgrada, odnosno u Latičkoj ulici do broja jedan, u sarajevskom naselju Stup.

Pretpostavljalo se da su glavni akteri pomenutih oštećenja automobila na Stupu maloljetni delikventi sa ovog područja, no da li su ovi slučajevi rasvijetljeni nije poznato.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: