Crna hronika
0

Ključanka automobil odvezla u Srbiju, a prijavila da je ukraden

FENA
Policija u Doboju podnijet će izvještaj protiv žene iz Ključa, sa trenutnim prebivalištem u Švicarskoj, koja je lažno prijavila krivično djelo krađe vozila iznajmljenog u Bihaću.

Utvrđeno je da je S.K. prije dva dana s vozilom Passat prešla Pavlovića most, kod Bijeljine i odvezla se u pravcu Srbije, a narednog dana u Šešlijama kod Doboja prijavila da joj je automobil ukraden.

Žena je izmislila priču o krađi vozila, 17. jula, kada se zaustavila na proširenju pored puta u mjestu Komarica zbog toga što se loše osjećala, saopćeno je danas iz CJB Doboj.

Kako je izjavila, ubrzo se pored nje zaustavilo nepoznato vozilo iz kojeg je izašla nepoznata ženska osoba koja joj je dala da popije vode i da se poslije toga ničega više ne sjeća.

Narednog dana, 18. jula, se navodno oko 12 sati probudila u motelu Gajić u Šešlijama, nakon čega je izašla na magistralni put gdje je ugledala policijskog službenika kome je prijavila nestanak automobila koji je koristila.

Međutim, utvrđeno je da je prijava lažna i žena je, bez upotrebe sredstava prinude, lišena slobode i protiv nje će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.