Crna hronika
15

Ključ: Ubio brata, a zatim se objesio

FENA
U ključkom naselju Kopjenica, Lako Cvijić (1927.) u četvrtak je iz vatrenog oružja ranio svog brata Milu Cvijića (1933.), koji je od zadobijenih rana preminuo u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, nakon čega se objesio.

Policijsku stanicu Ključ o ovom događaju u 11:17 sati telefonom je obavijestio Nikica Jelača iz tog naselja, koji je prijavio da se u blizini čulo više hitaca, ispaljenih iz vatrenog oružja, te da jedna osoba leži sa tragovima krvi na glavi, stoji u današnjem saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK).

Jelača je, kako se dalje navodi, kazao da se najvjerovatnije radi o Mili Cvijiću. Pripadnici policije i vozilo hitne pomoći izašli su na lice mjesta, a ranjeni Cvijić još je davao znakove života.

Prevezen je u Dom zdravlja Ključ, gdje mu je ukazana pomoć, te je u 12:15 sati upućen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću. Po dolasku je preminuo od zadobijenih povreda, u 13:50 sati liječnica Kantonalne bolnice Marija Šantić konstatovala je njegovu smrt.

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da ga je ranio njegov brat Lako Cvijić, najvjerovatnije iz vatrenog oružja, te da je pobjegao. Policija se dala u potragu, te u 12:05 sati u pomoćnom objektu, koji se nalazi u dvorištu njegove kuće, pronašla Laku obješenog, bez znakova života.

Od strane službenika Doma zdravlja u 12:35 sati konstatovana je njegova smrt. Pripadnici policije obavili su uviđaj, uz prisustvo kantonalne tužiteljice Sadete Muhić, kojom prilikom je na licu mjesta pronađeno vatreno oružje pištolj CZ M70 cal. 7,65 i lovački karabin cal. 8x57, kaže se u saopćenju MUP-a USK-a.