Drama u Tuzli
0

Klizište progutalo porodičnu kuću, najmanje jedna osoba poginula

Piše: N. J.
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Četveročlana porodica Salkić iz tuzlanskog naselja Crvene Njive ostala je zarobljena pod zemljom u svojoj porodičnoj kući od jutros u 4.30 sati, uslijed aktiviranja klizišta. Njihova dvospratna kuća je skliznula 50-ak metara dalje od mjesta na kojem se nalazila i zatrpana je zemljom do krova.

U spašavanje članova porodice Salkić odmah su se dale spasilačke ekipe, potvrdio nam je glasnogovornik MUP-a Tuzlanskog kantona, Miralem Malkić.

"Vlasnik kuće Ćamil Salkić je spašen i upućen je u bolnicu budući da je zadobio lakše povrede. Nažalost, ženska osoba koju su spasioci izvukli iz kuće je smrtno stradala", kazao nam je Malkić.

On je dodao da su u kući ostali zarobljeni još jedna ženska osoba i sin supružnika Salkić, 21-godišnji Nermin Salkić. Ekipe od ranih jutarnjih sati nastoje doći do njih, ali to još uvijek nisu uspjeli.

"Na terenu su vatrogasci, ekipe Hitne pomoći, rudarske ekipe, policija, predstavnici Tužilaštva, civilne zaštite... Radi se sve da se spasu još dvije osobe, koje su, prema našim informacijama, još ostale zarobljene. No, situacija je dosta teška", kaže Malkić.

Akcija spašavanja se nastavlja.