Sutra dan žalosti u Visokom
0

Klanjana dženaza prvoj žrtvi duševnog bolesnika Nedima Fejzića

Sarajevo-x.com
U Hlapčevićima je obavljena dženaza 43-godišnjoj Dževadi Bašini, jednoj od tri žrtve nezapamćenog zločina koji je počinio duševni bolesnik i alkoholičar Nedim Fejzić, javila je Federalna televizija.

Ranjeni tokom ovog ubilačkog pohoda, smješteni na Kliničkom centru u Sarajevu, u stabilnom su stanju.

Dvoje teško povrijeđene djece nisu više životno ugrožena i stanje im je mnogo stabilnije u odnosu na jučer, saopćila je glasnogovornica Kliničkog centra u Sarajevu Biljana Jandrić. Oni će s intenzivne njege biti prebačeni na Kliniku za dječiju hirurgiju. I ostali povrijeđeni u ovom napadu, kako je kazala, osjećaju se bolje.

U Visokom će u ponedjeljak biti dan žalosti, odlučilo je Općinsko vijeće, a Visočani će se oprostiti od 74-godišnjeg Mehmeda i njegove snahe 36-godišnje Zinete Rožajac.

Nastavljena je i istraga nakon masakra koji je počinio Nedim Fejzić, psihijatrijski bolesnik liječen na odjelu Nuropsihijatrije Sarajevskog kliničkog centra, što je potvrđeno i u zvaničnom policijskom izvještaju.

Nakon ovog monstruoznog zločina ponovo je otvoreno pitanje u kakvom to društvu živimo kada opasni duševni bolesnici šetaju slobodni umjesto da budu smješteni u bolnice pod strogi nadzor neuropsihijatara.