Konflikt zbog parkiranja
63

KJKP Rad: Vlasnik boksa na pijaci Kvadrant u Sarajevu pretukao komunalnog radnika

A. Ku.
Ilustracija (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ilustracija (Foto: I. Š./Klix.ba)
Radnik KJKP Rad pretučen je i u nesvjesnom stanju prevezen na Klinički centar Univerziteta (KCUS) u Sarajevu, navode iz Rada. Njega je jučer na radnom mjestu, kako kažu, pretukao vlasnik boksa na sarajevskoj pijaci Kvadrant.

Kako saznajemo, povrijeđeni radnik je zadobio frakturu kosti lica te ga sutra očekuje operacija.

Do napada na radnika je došlo jer je tražio osobu čiji je automobil bio parkiran i ometao kretanje vozila KJKP Rad, a koje se kretalo iz pravca Buća Potoka prema kružnom toku na Otoci.

Radnik je izašao iz vozila Rada kako bi pronašao vlasnika i kazao mu da pomjeri vozilo kako bi kamion mogao proći.

Nakon toga je vlasnik automobila, koji je ujedno i vlasnik jednog od boksova na pijaci, zajedno sa još nekoliko osoba nasrnuo na radnika i pretukao ga, tvrde iz Rada.

Policija je uhapsila vlasnika vozila i boksa.

Iz preduzeća Rad je navedeno da je jučer jedan od vlasnika boksova zajedno sa svojih nekoliko prijatelja fizički nasrnuo na njihovog uposlenika.

"Kada se desio požar na otvorenoj pijaci na Otoci, preduzeće Rad je prvo pružilo bezrezervnu pomoć, da bi se na tu dobrotu pojedinci 'odužili' na ovakav način", kazali su.

Iz Rada pozivaju građane koji su svjedočili ovom napadu da sa policijom podijele saznanja o osobama koje su učestovale u napadu, a potom pobjegle.