Crna hronika
0

Kiseljak: I dalje nema traga ubicama Saliha Babaluka

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Još uvijek nema traga ubicama starca Saliha Babaluka (77), koji su u noći na utorak upali u njegovu kuću u Gomionici kod Kiseljaka, vezali ga i mučili te mu nanijeli smrtonosne povrede.

Tri maskirane osobe su vezale Saliha i njegovu suprugu Hajriju (74) tražeći od njih novac, koji su i odnijeli iz kuće. Saliha su mučili u kući i nanijeli mu povrede glave od kojih je i podlegao, te su pobjegli. Hajrija je prošla sa lakšim povredama.

Međutim, policija Salihovim ubicama još uvijek nije ušla u trag iako je saslušano više desetaka osoba, među kojima i one za koje se sumnjalo da bi mogli imati veze sa ovim svirepim ubistvom.

"Tokom jučerašnjeg dana saslušali smo još tri svjedoka, dok su četiri osobe prošle poligrafsko testiranje kako bi se utvrdila njihova eventualna odgovornost u ovom slučaju. Međutim, još uvijek nismo otkrili niti jednog od trojice razbojnika", rekao je za Klix.ba glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Rusmir Prohan.

On je dodao kako su u kući u kojoj je počinjeno ubistvo pronađeno dosta tragova, koji će biti od koristi u istrazi, ali i u dokazivanju ovog zločina.

Salihov sin, Vahid Babaluk, u razgovoru za Klix.ba je potvrdio kako ima saznanja da su na razbijenom prozoru na kući njegovog oca pronađeni tragovi krvi koja bi mogla pripadati razbojnicima, kao i šrafciger i baterijska lampa koju su koristili.

"Nadam se da će počinitelji biti u kratkom roku otkriveni i uhvaćeni, te da se sva ova istraga što prije završi i utvrdi zbog čega je počinjen ovakav zločin nad mojim ocem", rekao je Vahid za naš portal.

On je dodao kako će dženaza njegovom ocu biti klanjana danas na mjesnom groblju u Gomionici poslije ikindije-namaza, odnosno oko 15:30 sati.