|

Kažnjeni napadači na fotoreportere na utakmici Slavija - Željezničar

Kažnjeni napadači na fotoreportere na utakmici Slavija - Željezničar
0
S
Sarajevo-x.com
23.11.2010. u 10:11
17
komentara
0

dijeljenja
Kažnjeni napadači na fotoreportere na utakmici Slavija - Željezničar Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Izrečene su presude napadačima na fotoreportere nakon utakmice Slavija – Željezničar (1:1) u jesen prošle godine u Istočnom Sarajevu.
Sutkinja suda u Istočnom Sarajevu, Veselinka Ivanović, izrekla je Goranu Elezu (1987) i Branislavu Kujači (1989) novčane kazne od 600 KM dok je Vladimir Telebak (1987) osuđen na zatvorsku kaznu od tri mjeseca.

Trojka optužena za nasilničko ponašanje je priznala krivično djelo i postigla sporazum s Tužilaštvom. Sud je prihvatio sporazum o priznanju krivice koji su okrivljeni prihvatili dobrovoljno prethodno upoznati sa zapriječenom kaznom. Sud je prilikom izricanja presude prihvatio kao olakotnu okolnost priznanje okrivljenih kao i to da se radi o mladim osobama.

Policija i tužilaštvo, a potom i sud u Istočnom Sarajevu veoma su brzo reagovali na incident u kojem su neobuzdani i neodgovorni domaći navijači sat nakon utakmice Slavija – Željezničar na parkiralištu izvan stadiona napali grupu novinara i fotoreportera.

Nedugo nakon incidenta policija je identifikovala napadače koji su bez ikakvog povoda fizički napali predstavnike medija, izgovarajući psovke uvrjedljivog i prijetećeg sadržaja, nakon čega su rukama i podesnim predmetima udarali dvojicu fotoreportera po svim dijelovima tijela, sve do momenta kada su ih u daljem napadu spriječili zaposlenici Slavije Aleksandar Božović i Branislav Tešan.

Tom prilikom fotoreporter Sportskih novosti Zagreb i Agencije Fotoservis, Feđa Krvavac, te Branimir Prijak, fotoreporter Sport centra, zadobili su lakše povrede. Oba fotoreportera su iz Sarajeva.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...