Istočno Sarajevo
0

Kažnjeni napadači na fotoreportere na utakmici Slavija - Željezničar

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Izrečene su presude napadačima na fotoreportere nakon utakmice Slavija – Željezničar (1:1) u jesen prošle godine u Istočnom Sarajevu.

Sutkinja suda u Istočnom Sarajevu, Veselinka Ivanović, izrekla je Goranu Elezu (1987) i Branislavu Kujači (1989) novčane kazne od 600 KM dok je Vladimir Telebak (1987) osuđen na zatvorsku kaznu od tri mjeseca.

Trojka optužena za nasilničko ponašanje je priznala krivično djelo i postigla sporazum s Tužilaštvom. Sud je prihvatio sporazum o priznanju krivice koji su okrivljeni prihvatili dobrovoljno prethodno upoznati sa zapriječenom kaznom. Sud je prilikom izricanja presude prihvatio kao olakotnu okolnost priznanje okrivljenih kao i to da se radi o mladim osobama.

Policija i tužilaštvo, a potom i sud u Istočnom Sarajevu veoma su brzo reagovali na incident u kojem su neobuzdani i neodgovorni domaći navijači sat nakon utakmice Slavija – Željezničar na parkiralištu izvan stadiona napali grupu novinara i fotoreportera.

Nedugo nakon incidenta policija je identifikovala napadače koji su bez ikakvog povoda fizički napali predstavnike medija, izgovarajući psovke uvrjedljivog i prijetećeg sadržaja, nakon čega su rukama i podesnim predmetima udarali dvojicu fotoreportera po svim dijelovima tijela, sve do momenta kada su ih u daljem napadu spriječili zaposlenici Slavije Aleksandar Božović i Branislav Tešan.

Tom prilikom fotoreporter Sportskih novosti Zagreb i Agencije Fotoservis, Feđa Krvavac, te Branimir Prijak, fotoreporter Sport centra, zadobili su lakše povrede. Oba fotoreportera su iz Sarajeva.