Derventa
0

Kaznena prijava protiv provalnika u kuće povratnika

FENA
Derventa
Derventa
Policijska stanica Derventa podnijela je Okružnom tužiteljstvu Doboj kaznenu prijavu protiv A. M. (37) iz Bišnje zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe.

Prijavljeni je u septembru 2009. godine provalio u kuću vlasništvo povratnika N. J. iz naselja Vrhovi u općini Derventa, odakle je odnio namještaj, peć na čvrsto gorivo, veću količinu posuđa i jedan akumulator, navodi se u priopćenju za javnost CJB-a Doboj.

On je također 12. januara, zajedno sa N. K. (31) iz Potočana i P. S. (20) iz Velike Sočanice, općina Derventa, lišena slobode zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo razbojstva, nakon čega im je određena mjera pritvora.

Iz CJB-a Doboj priopćeno je da je prilikom pretresa kuće koju koristi A. M. pronađen veći dio ukradenog pokućstva, koji je vraćen vlasniku.

Inače, Policijska stanica Derventa rasvijetlila je u januaru ove godine sedam kaznenih djela teške krađe počinjenih na štetu povratnika iz Gornjih Šušnjara, Bunara i Polja. Protiv počinitelja tih kaznenih djela podnesene su kaznene prijave, a veći dio ukradenih stvari pronađen je i vraćen vlasnicima.