|

Katica: Spomen-obilježjem želimo Adisa i Davora sačuvati od zaborava

Katica: Spomen-obilježjem želimo Adisa i Davora sačuvati od zaborava
137
A. P.
25.10.2019. u 10:16
20
komentara
137

dijeljenja
Katica: Spomen-obilježjem želimo Adisa i Davora sačuvati od zaborava
Spomen-obilježje koje će biti otkriveno sutra, na prvu godišnjicu smrti policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, već je postavljeno u ulici Geteova do broja 1. Izgradnju spomen-obilježja inicirao je Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, po čijem nalogu je i finansiran ovaj projekat iz budžeta MUP-a KS.
"Naše ubijene policajce Adisa i Davora ne smijemo nikad zaboraviti i ovo je jedan od načina da ih zauvijek sačuvamo od zaborava i odamo im počast za njihovu hrabrost", kazao je Katica, citirajući riječi ispisane na spomen obilježju: "Zato svi koji prođete ovim putem.... Zaustavite ovdje svoj korak... Izmolite molitvu, proučite Fatihu. Oni su pali u miru braneći ono što su svojim životima naši najbolji odbranili u ratu".

Katica je podsjetio da će MUP KS i Uprava policije u saradnji sa Sindikatom policije KS sutra obilježiti prvu godišnjicu ubistva policijskih službenika Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Programom je predviđeno održavanje 1. Memorijalnog turnira u malom nogometu "Adis & Davor" na kojem će učestvovati 26 ekipa iz policijskih agencija u BiH, a koji počinje u osam sati u sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu. Tom prilikom ministar Katica će članovima porodica Vujinović i Šehović uručiti "Zlatne policijske značke" koje se posthumno dodjeljuju poginulim policijskim službenicima.

Zatim će, kako je predviđeno protokolom obilježavanja godišnjice, u 10 sati biti otkrivena spomen-ploča u ulici Geteova, nakon čega će delegacije MUP-a KS, Uprave policije i Sindikata policije KS položiti cvijeće na Šehidskom mezarju Buća potok i groblju "Sveti Josip" na Ciglanama, gdje su ukopani nastradali policajci.
Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...